Toiminta

Tule mukaan Jyvioniin!

Jyvioni on yksi Keski-Suomen aktiivisimpia poliittisia nuorisojärjestöjä. Tavoitteenamme on, että jokainen Jyväskylän seudulla asuva, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja politiikasta kiinnostunut nuori voisi löytää Jyvionissa oman tapansa vaikuttaa ympäröivään maailmaan ja yhteiskuntaan. Toimintaan osallistuminen ei vaadi jäsenyyttä. Tule sellaisena kuin olet – meidän tehtävämme on luoda kaikille turvallinen tila!

Helpoiten toimintaan pääsee mukaan osallitumalla Jyvionin tapahtumiin tai bongaamalla meidät kadulta kampanjoimasta. Aina kannattaa tulla kysymään ja juttelemaan! Yhdistyksen hallituksen kokoukset ovat kaikille avoimia, älä siis epäröi tulla paikalle.

Vuonna 2021 hallitus kokoustaa säännöllisesti joka kuukauden viimeisenä maanantaina. Tervetuloa mukaan! 

Hallituksen kokouksista ilmoitetaan Jyvionin Facebook-sivulla. Pistä samalla meidän sivut tykkäykseen ja seurantaan!

Sosiaalisessa mediassa pääset jyvälle helposti Jyvionin meiningeistä, kun seuraat meitä Instagramissa @jyvioni ja liityt Jyvionin aktiivit -ryhmään Facebookissa. Ryhmässä suunnitellaan Jyvionin tapahtumia ja vaikuttamisen keinoja sekä keskustellaan ajankohtaisista poliittisista aiheista.

Tapahtumat

Jyvioni järjestää paljon erilaisia tapahtumia, jotka vaihtelevat osin vuosittain hallituksen mielenkiinnonkohteiden mukaan. Yhdistyksessä toimii aktiivisesti tapahtumatyöryhmä, joka etsii koko ajan uusia, innokkaita jäseniä! Tapahtumatyöryhmän puheenjohtajana toimii hallituksen tapahtumavastaava, jonka apuna hääräävät kaksi tapahtumatyöryhmän omaa varapuheenjohtajaa. Lisäksi mukana on joukko vihreästä toiminnasta kiinnostuneita. Työryhmän jäsenyys on paras ja kevyin tapa ryhtyä aktiiviksi! Tapahtumatyöryhmä löytyy Facebookista täältä.

Vakiintunteita Jyvionin tapahtumakonsepteja ovat mm. P&P-tapahtumat. Ne yhdistelevät politiikkaa kevyempiin aiheisiin ja kulttuurin erilaisiin muotoihin. P&P-tapahtumien kantamuoto on luonnollisesti Punkkua ja politiikkaa-tapahtuma, joka toimii joka syksy jyvionilaisten uusien iltana. Muita yleisölle tuttuja P&P-tapahtumia ovat mm. Potutusta ja politiikkaa sekä Populäärimusiikkia ja politiikkaa. Tunnistat P&P-tapahtumat villistä graafisesta ilmeestä, ei muuta kuin tervetuloa mestoille!

   

(Kuvat ovat esimerkkejä vanhoista tapahtumista.)

Jo vuosia vanha, vakiintunut tapahtumakonsepti on tietenkin Jyvionin kantapöytä. Kantapöydässä jutellaan bissen äärellä rennosti maailman menosta ja erilaisista poliittisista aiheista. Tulevaisuudessa Kantapöytä pyrkii hyödyntämään etenkin alumniosaamista, kun moni Jyvionin kasvateista on päätynyt Jyväskylän kaupunginvaltuustoon. Pysy siis kuulolla – tulossa on vierailuja nuorilta vihreiltä valtuutetuiltamme!

Lisäksi Jyvioni järjestää aktiivisesti vaalitapahtumia – jokaiset vaalit ovat tässä suhteessa tärkeitä. Esimerkiksi vuoden 2018 presidentinvaalien yhteydessä Jyvioni kehitti syksyllä 2017 Puhu Pekalle-tapahtumakonseptin osana Haavisto2018-kampanjaa. Tapahtuma saavutti suuren suosion ja se levisikin lopulta osaksi Haaviston valtakunnallista kampanjaa. Puhu Pekalle kävi jopa Espanjassa Fuengirolassa!

Vaalit ja kampanjat

Tapahtumien lisäksi Jyvioni kampanjoi ahkerasti osana erilaisia vaaleja ja kannustaa nuoria asettumaan ehdolle. Esimerkiksi kevään 2017 kuntavaaleissa Jyvioni tuki 20 nuorta ehdokasta mm. yhteisflaijereilla ja järjestämällä tapahtumia sekä yhteiskampanjointia etenkin nuorille. Ahkera työ kannatti, sillä 20 nuoresta ehdokkaasta jopa viisi pääsi läpi kaupunginvaltuustoon – lisäksi iso joukko nuoria pääsi myös varavaltuutetuksi sekä muihin kunnallisiin luottamustoimiin.

Jyvionin alainen JYYn vihreät opiskelijat toimii aktiivisesti osana JYY – Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijapolitiikkaa ja asettaa ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa oman listansa. Syksyn 2017 edarivaaleissa JYYn vihreillä oli 37 ehdokkaan lista ja ehdokkaat kampanjoivatkin ahkerasti vihreiden arvojen eteen. Tuloksena JYYn vihreät säilyttivät paikkansa edustajiston suurimpana  poliittisena ryhmänä.

Edarivaaleja vietetään joka toinen vuosi ja ne ovat erinomainen keino tutustua sekä opiskelijapolitiikkaan että poliittiseen toimintaan ylipäätänsä. Tsekkaa siis JYYn vihreät Facebookissa!

Vaalien lisäksi Jyvioni pyrkii valittamaan yhteiskuntaan myös muilla keinoilla, kuten kampanjoilla. Esimerkiksi keväällä 2016 Jyvioni järjesti #koulutusennustus-valokuvakampanjan vastalauseena hallituksen koulutusleikkauksia vastaan. Kuvattavaksi suostui kymmeniä nuoria ja opiskelijoita ja ne lähetettiin opetus- ja kulttuuriministerille avoimen kirjeen kera. Ota yhteyttä meihin, jos haluat perustaa oman kampanjan maailman muuttamiseksi!

Jyvioni on aina tekijöidensä näköinen, joten ole rohkea ja lähde mukaan toimintaan! Voit aina laittaa sähköpostia puheenjohtajille ja kysyä neuvoa: jyvioninpuheenjohtajat@gmail.com   Vaikka toiminnassa mukana olo ei vaadikaan jäsenyyttä, liittymällä jäseneksi tuet toimintaamme ja edistät nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa vihreämpään maailmaan!

Something is wrong.
Instagram token error.

jyvioni

Follow
Load More