Hallitus

Hallitus 2021

Jyvionille valitaan vuosittain uusi hallitus. Vuoden 2021 hallitus valittittiin yhdistyksen syyskokouksessa.

Yhdistyksessä toimiakseen ei tarvitse olla osa hallitusta. Jyvionilla on runsas joukko aktiiveja, jotka toimivat sekä Jyvionin että JYYn vihreiden opiskelijoiden alaisuudessa. Liity aktiivien Facebook-ryhmään täällä!

Tutustu hallituksemme alla:

Eevi Hakala, puheenjohtaja                       

puheenjohtajat@jyvioni.org

Olen Eevi Hakala, 27-vuotias politiikan tutkimuksen opiskelija. Toimin tänä vuonna Jyvionin puheenjohtajana, sekä edustajana Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) edustajistossa. Opiskelun ja järjestöhommien  lisäksi päiväni täyttävät liikunta ja haaveileminen seuraavasta matkakohteesta.

Kansainvälisyys ja kansainvälisyyden edistäminen ovat minulle erityisen tärkeitä. Haluni edistää kansainvälisyyttä veivät minut viime vuodeksi ylioppilaskunnan hallitukseen. Tällä hetkellä olen mukana suunnittelemassa projekteja, joiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä ystävystymään yli maiden rajojen.

Jyvionissa mukana oleminen merkitsee minulle ihmisten kohtaamista ja ajatusten vaihtamista. Kiinnostukseni politiikkaa kohtaan lähtee ihmisistä. Me ihmiset vaikutamme poliittisilla päätöksillä maailman tilaan. Politiikalla on väliä, halusimme me ihmiset sitä tai emme.

Mirva Keckman, puheenjohtaja

puheenjohtajat@jyvioni.org

Olen Mirva, 23-vuotias Loviisasta Jyväskylään muuttanut ensimmäisen vuoden politiikan tutkimuksen ja yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Toimin tänä vuonna Jyvionin puheenjohtajana yhdessä Eevin kanssa. Jyvionin puheenjohtajina huolehdimme yhdistyksen ja hallituksen toiminnasta, byrokraattisista asioista, pidetään hallituksen kokoukset, jaetaan tehtäviä hallituksen kesken sekä edustetaan Jyvionia eri tahoilla. Jyvionissa haluan olla rakentamassa inhimillistä politiikkaa ja kestävää tulevaisuutta.

Itseäni on kiinnostanut politiikka sekä erityisesti lait politiikan taustalla pitkään. Erityisesti olen kiinnostunut ympäristö- ja ihmisoikeuksista sekä näiden kytkeytymisestä kansainväliseen politiikaan. Päädyinkin opiskelemaan Ruotsiin yliopistoon eurooppatieteitä ja kansainvälisiä suhteita vuonna 2017.

Jyvionin lisäksi toimin myös valtio-opin ainejärjestön Puolue ry:n koulutuspoliittisena sekä ympäristövastaavana. Opiskelujen ja järjestöhommien tasapainottamiseksi karkaan aina säännöllisin väliajoin luontoon ja kansallispuistoihin vaeltamaan ja valokuvaamaan.

Sofia Heiskanen, sihteeri

Olen Sofia, 20-vuotias Heinävedeltä Jyväskylään muuttanut toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Kiinnostus maailman muuttamiseen ja politiikkaan sai alkunsa lukiosta, mikä on vahvistunut entisestään yliopisto-opintojen edetessä. Haluan omalla panoksellani olla mukana edistämässä yhtäläisten ihmisoikeuksien ja kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista.

Seurasin Jyvionin toimintaa vuoden ajan sivusta, mutta lähdin nyt toimintaan mukaan sihteeriksi. Kuulun Jyvionissa hallintotiimiin, ja vastuualueeseeni kuuluu pöytäkirjojen kirjoittaminen sekä kokouskutsujen ja esityslistojen lähettäminen jäsenille. Toimin tänä vuonna Jyvionin lisäksi Jyväskylän Eurooppanuorissa some- ja viestintävastaavana.

Aika kuluu pitkälti opintojen ja järjestötoiminnan parissa, mutta silti yritän aina löytää aikaa läheisille ja muille harrastuksille. Silloin kun haluan rentoutua, juon ison kupin kahvia, neulon tai lähden pitkälle kävelylenkille lähiluontoon kameran kanssa!

Aino Kenttälä, taloudenhoitaja

Olen Aino, 20-vuotias yhteiskuntapolitiikan toisen vuoden opiskelija. Lähdin mukaan Jyvionin toimintaan syksyllä 2019, kun muutin Jyväskylään opiskelemaan. Toimin loppuvuoden 2019 ja vuoden 2020 Jyvionin toisena tasa-arvoisena puheenjohtajana. Tänä vuonna olen hallitustoiminnassa mukana taloudenhoitajana, pidän siis huolen Jyvionin taloudesta. En tänä vuonna lähtenyt muihin järjestöhommiin mukaan, sillä olen ehdolla kuntavaaleissa ja se vie paljon ajastani.

Olen kotoisin Satakunnasta ja lähdin siellä 2019 eduskuntavaalien alla mukaan tekemään nuoren vihreän ehdokkaan kampanjaa ja sitä kautta päädyin myös Vihreisiin nuoriin. Kävin Nuori Vihreä Vaikuttaja-kurssin 2019-2020, jonka kautta tutustuin järjestöön syvemmin. Politiikasta kiinnostumiseni takia päädyin myös Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan yhteiskuntapolitiikkaa.

Politiikan lisäksi harrastan musiikkia ja lukemista. Yleensä myös matkustelen paljon ympäri Suomea, mutta pandemia on vähentänyt sitä suuresti. Viimeisen vuoden aikana olen tykästynyt myös videopelien pelaamiseen.

 Valpuri Linnossuo, tapahtumavastaava

Olen Valpuri Linnossuo, 23-vuotias Turusta Jyväskylään muuttanut toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Olen nyt toista vuotta Vihreiden nuorten toiminnassa mukana sekä samalla minun toinen vuoteni Jyvionin hallituksessa. Itseäni kiinnostaa erityisesti LGBTQ+-oikeudet sekä mielenterveyspalvelut ja sen takia halusin lähteä poliittiseen toimintaan mukaan.

Tänä vuonna toimin Jyvionissa toisena tapahtumavastaavana. Kuulun tämän kautta meidän tapahtuma- ja sometiimeihin. Tapahtumavastaavan rooliin kuuluu tapahtumien ideointi, organisointi ja niistä tiedottaminen. Tämä pesti on minulle hauska sekä aika tuttu myös sen takia, että olin tänä ja viime vuonna oman ainejärjestön tapahtumavastaavana.

Opiskelujen ja lukuisten järjestöhommien lisäksi tykkään laittaa ruokaa, nähdä kavereita ja käydä kirppiksillä. Mun elämän pieniä iloja  on musiikki, herkut, hyvät vitsit ja sisustaminen. Järjestöhommissa hauskinta on hyvässä porukassa asioiden parantaminen!

Karoliina Hollmén, tapahtuma- ja viestintävastaava

Oon Karoliina Hollmén ja opiskelen terveystieteitä Jyväskylän yliopistossa. Oon 26-vuotias ja muuttanut Jyväskylään Satakunnasta viitisen vuotta sitten. 

 Toimin tänä vuonna Jyvionin hallituksessa toisena viestintävastaavana sekä toisena tapahtumavastaavana. Tehtäviini kuuluu muun muassa viestinnän koordinointia, sisältöjen ideointia ja tuottamista, tapahtumien suunnittelua, organisointia sekä niistä tiedottamista. Viestintävastaavana ja tapahtumavastaavana olen osa tapahtuma- ja sometiimejä. Jyvionin lisäksi toimin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa ja JYYn vihreiden opiskelijoiden toisena ryhmävastaavana.

Vapaa-ajalla tykkään harrastaa kaikennäköistä liikuntaa sekä viettää paljon aikaa ystävien kanssa ja luonnossa. Rakastan hyvää kahvia ja värikkäitä kukkia.

Jyvionissa toimimalla pääsen edistämään arvojeni mukaisia asioita yhteiskunnassa. Mulle tärkeintä politiikkaa on ilmastopolitiikka ja oon valjastanut mua pitkään vaivanneen ympäristöahdistuksen inspiraation lähteeksi, joka ajaa mua vaikuttamaan ympäristöasioihin politiikan keinoin.

Ada Koskinen, viestintä- ja jäsenvastaava

Olen Ada Koskinen, 19-vuotias abiturientti Schildtin lukiosta. Tänä vuonna olen ensimmäistä vuotta mukana Jyvionissa ja toimin jäsenvastaavana sekä toisena viestintävastaavana. Tehtäviini kuuluu siis eri somekanavien päivittely ja jäsenrekisterin ylläpitäminen. Näiden lisäksi vastuullani on verkkosivujen ylläpito.Jyvionin lisäksi olen tänä vuonna mukana Adoptioperheet ry:n hallituksessa.

Kiinnostukseni vaikuttamista sekä muita yhteiskunnallisia asioita kohtaan heräsi ensi kertaa yläasteella. Siitä lähtien olen tehnyt vapaaehtoistyötä sekä toiminut aktiivisesti useissa eri kansalais- ja nuorisojärjestöissä. Puoluepolitiikasta kiinnostuin lukion alussa, jolloin kävin Nuori Vihreä vaikuttaja -kurssin vuosina 2018-2019.

Minulle erityisen tärkeitä arvoja ovat ihmisoikeudet, rasisminvastaisuus sekä ilmastonmuutoksen torjuminen. Tällä hetkellä haaveilen urasta teknologia-alalla ja toivoisin voivani yhdistää tulevaisuuden työssäni muun muassa edellä mainitut arvot sekä teknologian.

Runo Rantala, politiikkavastaava,

Olen Runo, 21-vuotias Helsingistä Jyväskylään muuttanut yhteiskuntatieteiden opiskelija. Pääaineina opiskelen sosiologiaa ja yhteiskuntapolitiikkaa. Mukaan Vihreisiin nuoriin lähdin vuonna 2019 Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin kautta. Kurssi oli mahtava kokemus ja sain kattavan perehdytyksen vihreään politiikkaan ja toimijoihin sekä hyviä ystäviä, jotka ovat ehdottomasti kaiken järjestötoiminnan suola!

Tänä vuonna olen ensimmäistä kertaa mukana hallitustoiminnassa ja toimin politiikkavastaavana. Politiikkavastaavan pestiin kuuluu ajankohtaisen politiikan seuraaminen ja esimerkiksi Jyvionin poliittisten kannanottojen ja somepostausten kirjoittaminen. Politiikkavastaava toimii osana some- ja tapahtumatiimiä. Odotan tulevaa vuotta ja erityisesti kevään 2021 kuntavaaleja innolla!

Vapaa-ajalla tykkään kuunnella podcasteja, lukea kirjoja ja käydä avantouimassa. Arjen parhaita asioita ovat hyvä kahvi, aikaiset aamut ja saunominen kavereiden kanssa. Jyvionin lisäksi toimin tapahtumavastaavana yhteiskuntatieteiden ainejärjestö Fokuksen hallituksessa.