Hallitus

Hallitus 2018 esittäytyy!

Jyvionille valitaan vuosittain uusi hallitus. Vuoden 2018 hallitus valittittiin yhdistyksen syyskokouksessa 28.11.2017. Uudesta hallituksesta tulikin kaikkien aikojen suurin – Jyvionilla on nyt täysimääräinen hallitus, jossa on kaksi tasa-arvoistapuheenjohtajaa ja kahdeksan varsinaista jäsentä. Varajäseniä on niin ikään täydet kuusi jäsentä.

Yhdistyksessä toimiakseen ei tarvitse olla osa hallitusta. Jyvionilla on runsas joukko aktiiveja, jotka toimivat sekä Jyvionin että JYYn vihreiden opiskelijoiden alaisuudessa. Liity aktiivien Facebook-ryhmään täällä!

Tutustu hallituksemme alla:

Aleksi Eskelinen, puheenjohtaja

 

puheenjohtajat@jyvioni.org

Olen Aleksi Eskelinen, 23-vuotias historian opiskelija. Olen kotoisin Pohjois-Karjalan perukoilta Lieksasta, mikä selittää synnynnäisen loppumattoman puhetulvan. Harrastuksenani pidän osaltani yllä suomalaista tuulipukukansa-identiteettiä eli lenkkeilen tuulipuku kahisten pitkin Jyväskylän katuja säällä kuin säällä ja sopivan verkkaista tahtia. Lisäksi pidän tavattomasti aikaisista ja pitkistä aamuista, jolloin on kunnolla aikaa lukea läpi päivän lehdet.

Vihreiden toiminta tempaisi minut kertaheitolla mukaansa viime syksynä, kun aloitin Nuori Vihreä Vaikuttaja -kurssin. Vaikutan myös ylioppilaskunnassa JYYn vihreissä opiskelijoissa. Olen siis elävä esimerkki siitä, että Jyvionin toimintaan voi päästä mukaan halutessaan nopeastikin. Jos siis mietit mukaan lähtemistä, tule toki seuraavaan kokoukseen tai kysele lisää allekirjoittaneelta!

 


Jenni Lampi, puheenjohtaja

puheenjohtajat@jyvioni.org

Olen 26-vuotias, kasvatustieteen kandiksi aiemmin valmistunut ja tällä hetkellä Gradia Jyväskylän opiskelija. Hyvä ruoka sekä haave kasvisruoan ilosanoman levittämisestä veivät mennessään ja aloitin viime syksynä kokin opinnot. Olen kotoisin Äänekoskelta, josta päädyin Tampereen kautta Jyväskylään nyt jo reilu 5 vuotta sitten. Jyväskylästä on tullut rakas kotikaupunki ja erityisesti sen järvimaisemat ovat minulle tärkeitä.

Vapaa-aikani kuluu kaupungin laitamilla lenkkipolkuja ja metsiköitä koluten, keikoilla käyden sekä hyvästä kahvista nauttien. Oloni on paras luonnon keskellä, mutta minut löytää myös istumasta iltaa vaikkapa Vakkarissa.

Vihreät feministiset arvot ovat pitkään olleet minulle tärkeitä. Yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttaminen on houkutellut jo pidempään ja ystäväni kuntavaalikampanjaan osallistuminen viime keväänä innosti entisestään. Lopulta päädyin lähtemään mukaan Jyvionin toimintaan syksyllä ja hyvin nopeasti se vei mukanaan! Ihmisoikeudet, tasa-arvo ja ympäristön hyvinvointi ovat keskeisiä asioita, joihin haluan vaikuttaa.

 

Adéle Nurmela, viestintävastaava

 

Hei! Olen 19 vuotias ylpeä amislainen Jyväskylästä, ja paria viikkoa vaille valmistunut kuva-artesaaniopiskelija. Olen järjestöaktiivi, vapaa-aikani menee todella paljon vapaaehtoisessa järjestötoiminnassa. Pääsääntöisesti Suomen ammattiin opiskelevien liiton SAKKI ry:n toiminnassa, sekä Vihreissä Nuorissa. Tällä hetkellä vapaa-aikaani kuluttaa myös Gradia Jyväskylän opiskelijakuntatoiminta, jossa toimin hallituksen puheenjohtajana. Jyväskylässä parasta on se, kuin lyhyemmilläkin kävelymatkoilla kaupungista johonkin suuntaan löytyy luontoa, jonne voi paeta kaupungin vilinää.

Vihreiden nuorten toimintaan lähdin mukaan 2017 syksyllä, ensimmäiseksi Vihreiden Nuorten väentapaamisessa. Mulla on nuoresta iästä asti ollut hyvin vahva palo olla vaikuttamassa asioihin, joka lähti sitten nousuun ammatillisessa koulutuksessa, kun pääsin opiskelijajärjestötoimintaan mukaan. Vaikuttamisen kiinnostus lähti alunperin tasa-arvoisesta avioliittolaista, joten voisi sanoa, että ihmisoikeudet, tasa-arvo ja feminismi on mulle kantavia teemoja päätöksenteossa ja vaikuttamisessa.

 


Jani Repo, talousvastaava

 

talousvastaava@jyvioni.org

Moikka! Olen menneiden asioiden kaivelusta kiinnostunut kolmikymppinen historianopiskelija, joka kuluttaa nyt neljättä vuotta Jyväskylän pyöräteitä ja polkuja. Alun perin olen kotoisin hakkapeliittapitäjä Tammelasta ja ennen Jyväskylään tuloa kerkesin opiskelemaan ja työskentelemään myös Helsingissä seitsemisen vuotta. Jyväskylässä viehättää etenkin metsien ja järvien läheisyys sekä maaston korkeuserot, joita etelässä asuessani kaipasin. Suurin osa harrastuksistani liittyy jollain tavalla luonnossa oleskeluun tai siellä selviytymiseen. Saattaa minut joskus yllättää myös laatuoluen ääreltä pelailemassa lautapelejä.

Vuoden 2018 hallituksessa toimin talousvastaavana ja politiikkaan lähdin mukaan oikeastaan kunnolla vasta syksyn 2017 JYYn edustajistovaaleissa. Vihreät oli loppujen lopuksi helppo valinta ja oikeastaan yllätyin kuinka nopeasti kaikki kävi. Pidän itseäni hieman myöhäisheränneenä politiikassa, mutta ajattelin että parempi myöhään kuin ei milloinkaan kun on kyse tärkeistä yhteisistä asioista. Itselleni tärkeitä asioita ovat aina olleet ihmisten välinen tasa-arvo varsinkin koulutukseen liittyvissä kysymyksissä ja elinympäristömme hyvinvointi.

 

Janina Ranta, tapahtumavastaava

 

Hei! Olen Janina,  21 -vuotias toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija.  Olen lähtöisin Seinäjoelta, mutta Jyväskylää olen saanut kutsua hyvillä mielin kodikseni pian kaksi vuotta.  Musiikki ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat hyvin lähellä sydäntäni. Ensin mainittu on ollu suuri osa elämääni aina pienestä lapsesta saakka ja musiikkiharrastus on ja pysyy. Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin on kasvanut vuosien kuluessa. Vihreä arvomaailma on aina ollut osa minua. Olenkin innokas tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja ympäristön puolustaja.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena aika meni  yliopistoelämään tutustuessa. Toimin myös ainejärjestömme Fokus Ry:n ympäristö -ja kehitysyhteistyövastaavana, mikä lisäsi innostusta järjestötoimintaan. Syksyllä 2017 päätin lähteä ehdolle JYYn edustajistovaaleihin, josta sain varaedustajan paikan.  Jyvionin toiminta kiinnosti jo aloittaessani opinnot Jyväskylässä, jonka vuoksi mukaan lähteminen oli luonteva ja helppo valinta. Jos jotain olen menneen vuoden aikana oppinut, niin sen, että aina kannattaa tarttua mahdollisuuksiin ja jättää turhat epäröinnit toisaalle!

 


Oskari Hakala, ympäristövastaava

 

Olen 21-vuotias ympäristötieteiden (nykyisin luonnonvarat ja ympäristö) kandivaiheen opiskelija. Opintojenikin puolesta minua kiinnostaa eritoten ympäristöasiat ja niiden kytkeytyminen yhteiskunnan muihin osa-alueisiin. Sama koskee vapaa-aikaani, jota pyrin jatkuvasti muokkaamaan vihreämpään suuntaan. Minua on aina kiinnostanut ja houkutellut asioihin osallistuminen ja näin päädyin kuluneena syksynä Jyvionin kantapöytään ja sieltä tähän. Opintoihin liityvien asioiden ulkopuolella harrastan pääosin liikuntaa, vähän kaikennäköistä jossa on pallo. Suurimmaksi pakkomielteekseni on kuitenkin muodostunut alamäkirullalautailu, joka on ehdottomasti parasta johon asvalttia voi käyttää.


Anna Mikkola, nettisivuvastaava

 

Olen 23-vuotias jyväskyläläinen opiskelija, pääaineinani luonteva yhdistelmä politiikan tutkimusta sekä tietojärjestelmätiedettä. Luen lisäksi sivuaineena taloustiedettä, ja olenkin erityisesti kiinnostunut vihreistä talouteen liittyvistä teemoista, kuten köyhyyden ja eriarvoisuuden torjunnasta sekä perustulomallista. Olen kotoisin Kouvolasta, mutta olen ehtinyt asua muutaman vuoden ajan myös pääkaupunkiseudulla. Vapaa-ajalla minut voi löytää Jyvionin tapahtumien lisäksi Jyväskylän monipuolisen kulttuuritarjonnan parista, tai (hieman harvemmin) korkeakoululiikunnan tunneilta!

Jyvioniin ja Vihreiden toimintaan lähdin mukaan vasta viime syksynä, ja niiden muutaman tapahtuman perusteella päätin lähteä mukaan myös hallitustoimintaan vuodeksi 2018.

 

Wilma Jyrkinen, sihteeri

Olen Wilma, 21-vuotias valtio-opin opiskelija ja innokas järjestöaktiivi. Olen alunperin lähtöisin Iisalmesta, Pohjois-Savosta, mutta kotiutunut Jyväskylään hyvin näiden 2,5 vuoden opiskelujen aikana. Politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on kiinnostanut minua jo nuoresta saakka, mutta luonnollisesti myös opintojeni kautta. Vihreiden arvot kolahtivat ja tuntuivat oikeilta, jonka vuoksi liityinkin puolueen jäseneksi vuonna 2016. Vihreiden toimintaan kuitenkin lähdin mukaan vasta syksyllä 2017, mutta se tempaisi minut nopeasti sisäänsä ja toimin tänä vuonna Jyvionin hallituksen lisäksi aktiivisesti myös JYYn vihreissä.

Vapaa-aikani kuluu aika pitkälti eri järjestöhommissa vaikuttaen, mutta pyrin myös kuvataiteilemaan ja näpertämään kaikkea pientä luovaa aina, kun mahdollista. Lisäksi Kultturiravintola Ylä-Ruthista minut voi löytää pelaamasta korttia ja juomasta liikaa kahvia.

 


Petrus Kauppinen, jäsenvastaava

 

jasenvastaava@jyvioni.org

Olen 25-vuotias historian ja valtio-opin opiskelija. Kotoisin olen Viitasaarelta jossa olen käynyt lukioni ja jossa vietän edelleenkin merkittävän osan ajastani. Tällä hetkellä kirjoitan kahta gradu-tutkielmaa. Vapaa-aikanani kuluu lautapelien ja lukemisen merkeissä. Tämän ohella olen myös teen ja puujalkavitsien suuri ystävä.

Toimin Jyvionin jäsenvastaavana  vuoden 2017 hallituksessa minkä ohella toimin Viitasaaren kaupungin varavaltuutettuna ja vpj:na vihreiden valtuustoryhmässä. Tämän lisäksi olin JYY:n edustajistossa vuosina 2015-2017.

Vihreisiin minut veti sen asiantuntemus ekologisissa kysymyksissä ja liberaali maailmankuva. Politiikassa minua kiinnostavat aluepoliittiset kysymykset koska niillä on merkittävä osuus niin tasa-arvon, hyvinvoinnin kuin ympäristönkin kannalta. Lisäksi vaikutan useammalla paikkakunnalla samanaikaisesti, itse pyrin siten aina ajattelemaan globaalisti ja toimimaan lokaalisti.  

 

Vilma Kosonen. sidosryhmävastaava, JYYn vihreät opiskelijat

 

Hei! Olen Vilma, 20-vuotias erityispedagogiikan ensimmäisen vuoden opiskelija ja kahvifiilistelijä. Olen kotoisin Jyväskylästä ja kotikaupunkini maisemat onkin mulle rakkaita ja tuttuja. Opiskelujen ohella kulutan aikaani  myös ainejärjestöni varapuheenjohtajana sekä Ylioppilaskunnan edustajistossa.  Vapaa-ajalla mut voi löytää Vakkarista runoilemasta tai vaihtoehtoisesti seikkailemasta lähiluonnosta (tai lähes mistä vaan).

Mun mielenkiinnonkohteisiin politiikassa kuuluu tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja feminismiin liittyvät kysymykset, erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen kontekstissa. Poliittisessa toiminnassa mulle on tärkeintä luoda kaikille avointa ja yhdenvertaista yhteiskuntaa niin, että mahdollisimman moni kokee voivansa aidosti osallistua ja vaikuttaa sen toimintaan.

 


Mari Kivijärvi, varajäsen, alumnitoiminta

 

 

Riikka Leinonen, varajäsen, alumnitoiminta

 

Olen 28-vuotias vihreä feministi sekän liikunnan yhteiskuntatieteiden ja maisema-arkkitehtuurin opiskelija. Teen tällä hetkellä opinnäytetöitä, joissa pyrin tarkastelemaan kaupunkia hyvänä elinympäristönä eri näkökulmista. Vapaa-ajalla maalaan viherkasveja ja nautin noppapeleistä vaikkapa Vakkarissa.

Toimin Jyvionin puheenjohtajana vuosina 2016-2017 ja nyt olen vetäytynyt tukemaan Jyvionia hallituksen varajäsenenä. Lisäksi toimin Muuramen Vihreiden hallituksessa.

Ihminen voi hyvin, kun luonto hänen ympärillään voi hyvin. Siksi liityin Vihreisiin pari vuotta sitten. Haluan omalla ammattitaidollani ja toiminnallani taata kaikille tasa-arvoisen mahdollisuuden mielekkääseen elämään terveessä ja viihtyisässä ympäristössä!

 

 

Minna Selkälä, varajäsen

 

Moikka! Olen 21-vuotias viestinnän opiskelija, jolle sydämen asioita ovat muun muassa kysymykset ympäristöstä, tasa-arvosta sekä hyvästä kahvista tai oluesta. Olen kotoisin Tampereelta, ja Helsingin kautta muuttanut opiskelemaan Jyväskylään.

Oma matkani sekä Jyvioniin että vaikuttavaan ja poliittiseen toimintaan kävi syksyn 2017 aikana nopeasti, mutta uskon, että oikeat asiat eivät jää odottamaan tapahtumistaan. Koen että vihreät feministiset arvot ovat ainoa pohja, josta minun on hyvä sekä luottavainen mieli lähteä rakentamaan tulevaisuutta. Avoimuus, ymmärrys, yhteistyö sekä tehtyjen valintojen kestävyys auttavat meitä säilyttämään sekä kehittämään ympäröivän jatkossakin. Tällä kaudella toimin Jyvionin hallituksen varajäsenenä sekä tapahtumatiimin jäsenenä.

 

Reetta Kinnunen, varajäsen

 

Katri Kortelainen, varajäsen

 

Moi! Olen Katri, 24-vuotias, maisterivaiheen viestinnän opiskelija. Juureni johtavat pohjoiseen, Ouluun, jossa vietin koko lapsuuteni. Opiskeluaikanani olen kuitenkin keski-suomalaistunut vauhdilla, ja Jyväskylästä on muodostunut minulle rakas kaupunki.

Olen yksi niistä ihmisistä, jonka poliittinen toiminta alkoi vähän kuin huomaamatta. Tämä johtuu kenties siitä, että vihreät arvot ovat aina olleet minulle hyvin luonnollisia, jopa sisäänrakennetun oloisia. Mitään suurta päätöstä minun ei asiasta siis tarvinnut tehdä, vaan mukaantulo Vihreisiin sujui kuin itsestään.

Poliittisesti mielenkiintoni on keskittynyt erityisesti niin ilmastonmuutosta, kuin ympäristöä yleensäkin koskeviin asioihin, kansainvälisyyteen sekä feministisiin kysymyksiin.  Haluaisin, että kaikilla olisi yhteiskunnassamme mahdollisimman hyvä olla, ja että voisimme tarkastella ympäröivää maailmaa ja kulttuureita avoimin ja uteliain silmin. Poliittisesti minusta löytyykin vahva idealisti, jota pitää aisoissa arkipäivän realisti.

 

Martti Rajamäki, varajäsen