Hallitus 2017

Hallitus 2017 esittäytyy!

Jyvionille valitaan hallitus vuosittain. Vuoden 2017 hallitus ja sen uudet puheenjohtajat valittiin syyskokouksessa 28.11.2016. Yhdistyksellä on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

Monet Jyvionin aktiivisista toimijoista eivät ole hallituksessa, eikä se ole mikään välttämättömyys osallistumiselle. Hallituksen kokoukset ovat avoinna kaikille jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille! Älä epäröi ottaa yhteyttä suoraan hallituksen toimijoihin, jos sinulla on kysyttävää tai loistava idea, kuinka tehdä Jyväskylästä – tai vaikka koko maailmasta – vihreämpi paikka!

Seuraavaksi esittäytyvät vuoden 2017 hallituksemme jäsenet:

 

RIIKKA LEINONEN, puheenjohtaja

puheenjohtajat@jyvioni.org 

Olen 27-vuotias liikunnan yhteiskuntatieteiden sekä maisema-arkkitehtuurin opiskelija. Ammatillinen intohimoni on liikunnallisen kaupunkitilan kehittäminen ja suunnittelu. Vapaa-ajalla juttelen kymmenille viherkasveilleni ja nautin hyvästä kahvista.

Jatkan Jyvionin puheenjohtajana jo toista vuotta. Lisäksi olen ehdolla kuntavaaleissa 2017, lue lisää täältä. Ehdokkuuden myötä toimin Jyväskylän Vihreiden vaalityöryhmässä. Vuonna 2017 olen mukana myös Vihreiden nuorten Rönsy-lehden toimituskunnassa.

Olen kotoisin Jyväskylän liepeiltä Muuramesta, mutta opiskelin välissä pitkään pääkaupunkiseudulla. Nyt asun jälleen kotiseudullani ja fiilistelen keskisuomalaisuutta uudesta, rauhallisesta näkökulmasta.

Ihminen voi hyvin, kun luonto hänen ympärillään voi hyvin. Siksi liityin Vihreisiin viime vuonna. Haluan omalla ammattitaidollani ja toiminnallani taata kaikille tasa-arvoisen mahdollisuuden mielekkääseen elämään terveessä ja viihtyisässä ympäristössä!

 


MARI KIVIJÄRVI, puheenjohtaja, vaalityöryhmän puheenjohtaja, Keski-Suomen Vihreiden hallituksen jäsen

puheenjohtajat@jyvioni.org 

Moi, miä oon Mari, 26-vuotias filosofian maisteri ja kirjallisuusihminen. Suosikkijuttujani ovat kahvinjuonti, musiikin kuuntelu, sipsikaljaveganismi ja avantouinti. Kannatan kohtuutta kaikessa, paitsi jos on kyse salmiakista tai lakritsista.

Vuonna 2017 toimin Jyvionissa toisena puheenjohtajana Riikan aisaparina, edustan yhdistystämme Keski-Suomen Vihreiden piirihallituksessa ja vedän Jyvionin vaalityöryhmää. Lisäksi toimin Vihreiden nuorten Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin ohjausryhmän puheenjohtajana.

Vihreisiin lähdin mukaan vuonna 2016 Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin innoittamana. Haluan olla omalta osaltani edistämässä sosiaalista oikeudenmukaisuutta, kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisiä valintoja arjessa. Pitkän tähtäimen tavoitteenani on toki pelastaa maailma, mutta teen sen pieni pala kerrallaan.


 

JANETTE SAARENPÄÄ, talousvastaava

 

talousvastaava@jyvioni.org

 


 

BRIGITA KRASNIQI, sihteeri

brigita7

 

Hei! Olen 19-vuotias juuri IB-lukiosta valmistunut nuori. Juureni ulottuvat Balkanin pieneen, mutta tuliseen Kosovoon. Monikulttuurisen taustani vuoksi, maahanmuutto- ja vähemmistöpolitiikkaan liittyvät kysymykset kiinnostavat minua eniten. Myös feminismiin liittyvät aiheet ovat lähellä sydäntäni.

Lähdin mukaan Vihreiden toimintaan, sillä Vihreät pystyvät mielestäni vastaamaan parhaiten nykymaailman ongelmiin. Ihmisoikeuksien kunnioittaminen, tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat arvoja, joiden puolesta tulen tekemään töitä aina.

 


 

IRINA TUOKKO, varainhankintavastaava, varainhankintatyöryhmän puheenjohtaja, Keski-Suomen Vihreiden hallituksen varajäsen

12195886_10208485146352402_3281648706154603183_n

 

Olen 23-vuotias kasvatustieteiden kandi, pääaineeni on erityispedagogiikka. Sosiaali- ja koulutuspoliittiset asiat ovat olleet vuosia lähellä sydäntäni, mutta vasta maamme nykyinen hallitus sai minut aktivoitumaan nuorisopolitiikkaan rytinällä.

Vihreiden nuorten toimintaan mukaan lähteminen oli helppoa ja luonnollista. Porukalla ideointi ja tekeminen on moniulotteisempaa ja vaikuttavampaa kuin yksin puurtaminen. Parasta yhdessä tekemisessä ja yhteisissä arvoissa on se, ettei kukaan jää yksin tärkeiksi kokemiensa asioiden kanssa ja niiden eteenpäin viemisessä.

Itse haluan kantaa korteni kekoon, jotta valtiomme selkäranka eli maksuton koulujärjestelmä  pysyisi jokaisen lapsen ja nuoren oikeutena sosioekonomiseen taustaan katsomatta. Lisäksi tanssin railakkaasti jokaisen sateenkaaren värin puolesta.

 


 

PETRUS KAUPPINEN, jäsenvastaava

jasenvastaava@jyvioni.org

Olen 24-vuotias historian ja valtio-opin maisteriopiskelija. Vapaa-ajan aktiviteetteinani ovat lautapelit, leipominen ja lukeminen. Olen kotoisin Viitasaarelta, minkä vuoksi olen hyvin tietoinen siitä kuinka alueellinen eriarvoisuus näkyy niin elintason, terveyden kuin ympäristönkin saralla. Tämän vuoksi alue- ja maaseutupolitiikka ovat lähellä sydäntäni.

Politiikasta olen ollut kiinnostunut jo pitemmän aikaa vaikkakin lähdin poliittiseen toimintaan henkilökohtaisesti mukaan vasta vuoden 2015 JYY:n edustajistovaalien yhteydessä. Tällöin ehdolle lähtemistäni motivoi uuden hallituksen tavoitteet ja halu luoda valoisampaa tulevaisuutta. Vihreiden toimintaan lähdin koska he ovat voimakkaimmin identifioituneet avoimen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan puolustajina. Itse koen vapauden, tasa-arvon ja ekologisuuden arvoiksi, joiden puolustamiseksi tulen tekemään paljon työtä. Tällä hetkellä poliittisen toimintani pääpainopiste on JYY:n edustajistossa, jossa olen varajäsenenä.

 


 

KATRI KORTELAINEN, viestintävastaava

 

Moi! Olen Katri, 23-vuotias, tällä hetkellä kandin kanssa ähräävä viestinnän opiskelija. Juureni johtavat pohjoiseen, Ouluun, jossa vietin koko lapsuuteni. Opiskeluaikanani olen kuitenkin keski-suomalaistunut vauhdilla, ja Jyväskylästä on muodostunut minulle rakas kaupunki.

Olen yksi niistä ihmisistä, jonka poliittinen toiminta alkoi vähän kuin huomaamatta. Tämä johtuu kenties siitä, että vihreät arvot ovat aina olleet minulle hyvin luonnollisia, jopa sisäänrakennetun oloisia. Mitään suurta päätöstä minun ei asiasta siis tarvinnut tehdä, vaan mukaantulo Vihreisiin sujui kuin itsestään. Tänä keväänä olenkin havahtunut tilanteeseen, jossa sekä harrastukseni, että työni pyörivät Vihreiden piirissä.

Poliittisesti mielenkiintoni on keskittynyt erityisesti niin ilmastonmuutosta, kuin ympäristöä yleensäkin koskeviin asioihin, kansainvälisyyteen sekä feministisiin kysymyksiin.  Haluaisin, että kaikilla olisi yhteiskunnassamme mahdollisimman hyvä olla, ja että voisimme tarkastella ympäröivää maailmaa ja kulttuureita avoimin ja uteliain silmin. Poliittisesti minusta löytyykin vahva idealisti, jota pitää aisoissa arkipäivän realisti.


 

VILMA KOSONEN, tapahtumavastaava, tapahtumatyöryhmän puheenjohtaja

 


MARTTI RAJAMÄKI, ympäristövastaava

Heipsan!

Olen 25-vuotias metsähenkinen ympäristötieteiden opiskelija. Vaikuttamaan olen lähtenyt aikoinani synnyinseudullani Riihimäellä Suomen Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksessä Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistyksessä, missä olen toiminut useita vuosia.

Vasta Jyväskylässä olen lähtenyt kunnolla puoluepolitiikkaan. Ensiaskeleeni kohti puoluepolitiikkaa otin syksyllä 2015 Jyväskylän yliopiston edustajistovaaleissa. Tänä vuonna toimin JYVIONI:n ympäristövastaavana sekä VINO:n ympäristötyöryhmässä. Olen ehdolla Jyväskylän kuntavaaleissa.

Luonto ja erityisesti metsät ovat minulle äärimmäisen tärkeitä. Metsät ovat monien uhanalaistuvien lajien elinympäristö, mutta tämän lisäksi ne toimivat muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsijöinä, mielenterveyden kohottajina sekä ilmansaasteiden ja melun torjujina. Erityisen tärkeitä teemoja vaikuttamistyössäni metsien ja muun luonnon- ja ympäristönsuojelun lisäksi ovat osiin metsiinkin linkittyen mielenterveys ja syrjäytyminen.

 


 

REETTA KINNUNEN, varajäsen

 


EMILIA LAKKA, varajäsen, ViNOn koulutuspoliittinen vastaava

ksj

 

Moi kaikille!

Olen Emilia, 24-vuotias yleisen historian ja valtio-opin opiskelija. Vihreisiin liityin vuonna 2011, kun lähdin innokkaana ensimmäisen vuoden opiskelijana ehdolle Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa. Koulutuspolitiikka vei mennessään ja sillä tiellä olen edelleen. Viime vuonna toimin Jyvionin puheenjohtajana sekä ylioppilaskunnassani sosiaalipolitiikasta ja kansainvälisistä asioista vastaavana hallituksen jäsenenä.

Täksi vuodeksi ponnistin mukaan kansallisen tason vaikuttamistyöhön Vihreiden nuorten liittohallituksen koulutuspoliittiseksi vastaavaksi. Jyvionissa toimin tänä vuonna yhteyshenkilönä sekä ViNOn että JYYn vihreät opiskelijat -edustajistoryhmän suuntaan. Olen myös ehdolla kevään kuntavaaleissa Jyväskylässä, lisää ehdokkuudestani Facebookista ja Twitteristä.

Koulutus, suvaitsevaisuus, tasa-arvo sekä luonnon monimuotoisuuden ehtymätön puolustaminen ovat minulle tärkeitä arvoja, jotka liitän kiinteästi Vihreisiin. Olemme osa luontoa, joten voidaksemme hyvin meidän tulee pitää huolta ympäristöstämme. Haluan olla mukana edistämässä näitä asioita sekä osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.