Hallitus 2016

Hallitus 2016 esittäytyy!

Jyvionille valitaan hallitus vuosittain. Vuoden 2016 hallitus ja sen uudet puheenjohtajat valittiin syyskokouksessa 7.12.2015. Yhdistyksellä on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

Jyvionin hallitukseen valittiin yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 23.8.2016 kolme uutta hallituksen jäsentä, kun kaksi aiempaa jäsentä muuttivat pois paikkakunnalta. Hallituksessa toimii loppuvuodesta 2016 yhteensä yhdeksän jäsentä.

Monet Jyvionin aktiivisista toimijoista eivät ole hallituksessa, eikä se ole mikään välttämättömyys osallistumiselle. Hallituksen kokoukset ovat avoinna kaikille jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille! Älä epäröi ottaa yhteyttä suoraan hallituksen toimijoihin, jos sinulla on kysyttävää tai loistava idea, kuinka tehdä Jyväskylästä – tai vaikka koko maailmasta – vihreämpi paikka!

Seuraavaksi esittäytyvät vuoden 2016 hallituksemme jäsenet:

 

EMILIA LAKKA, puheenjohtaja

ksj

puheenjohtajat@jyvioni.org 

Olen 23-vuotias yleisen historian ja valtio-opin maisteriopiskelija. Vuonna 2016 toimin Jyvionin puheenjohtajuuteni lisäksi Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa, jossa vastaan sosiaalipolitiikasta ja kansainvälisistä asioista. Erityisesti viimeisin sektoreistani on sydäntäni lähellä, ja kirjoitankin luottamustehtävieni ohessa tällä hetkellä myös aktiivisesti graduani työperäisestä maahanmuutosta Pohjoismaihin 2000-luvun alkuvuosina.

Vihreissä arvostan avoimuuden ja syrjimättömyyden lisäksi erityisesti koulutusmyönteisyyttä ja puolueen ehtymätöntä halua taistella luonnon monimuotoisuuden puolesta.

 


 

RIIKKA LEINONEN, puheenjohtaja

puheenjohtajat@jyvioni.org 

Olen 26-vuotias liikunnan yhteiskuntatieteiden sekä maisema-arkkitehtuurin opiskelija. Ammatillinen intohimoni on ulkoliikuntapaikkojen suunnittelu.

Olen kotoisin Jyväskylän liepeiltä Muuramesta. Asun taas Jyväskylässä lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen – ja totuttelen keskisuomalaisuuteen. Täällä nautin eniten rauhallisemmasta elämänmenosta ja Aallon arkkitehtuurista.

Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut luonnosta ja ympäristöasioista, minkä takia hakeuduin suunnittelemaan kaikille parempaa ympäristöä. Kiinnostukseni on muuttunut yhteiskunnallisempaan suuntaan, mutta haluan taata jatkossakin kaikille tasa-arvoisen mahdollisuuden mielekkääseen elämään terveessä ja viihtyisässä ympäristössä.

Ihminen voi hyvin, kun luonto hänen ympärillään voi hyvin. Vihreisiin liityin, koska se on puolue, jossa tämä ymmärretään – ja sen eteen myös toimitaan.

Riikan hallitushaastattelun löydät täältä.

 


 

HENNA SEPPÄLÄ, talousvastaava

unnamed-3

talousvastaava@jyvioni.org

Terve! Olen 20-vuotias toisen vuoden tradenomiopiskelija ja alun perin lähtöisin Kymenlaaksosta pienen pieneltä paikkakunnalta. Olen toiminut aikaisemmin politiikassa lähinnä sivustaseuraajana. Tehtävänäni Jyvionissa tänä vuonna on hoitaa yhdistyksen taloutta niin että vuoden lopussa kylvemme rahoissa.

Politiikassa sydäntäni lähellä ovat tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Maalla kasvaneena arvostan myös puhtaan luonnon parhainta mahdollista suojelua.

Rakastan kahvia ja kaikkia sen variaatioita. Intohimonani ovat kuitenkin kissat ja muutkin karvapalleroiset. Jos sinulla on ylimääräisiä – call me maybe!

 


 

ANNA SILVOLA, sihteeri

IMG_1328

sihteeri@jyvioni.org

Olen 23-vuotias valtio-opin opiskelija. Innostuin lähtemään Jyvionin ja Vihreiden toimintaan aktiivisesti mukaan eduskuntavaalien myötä. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on minulle tärkeää. Olen myös kiinnostunut energiapolitiikasta.

 


 

IRINA TUOKKO, jäsenvastaava

12195886_10208485146352402_3281648706154603183_n

jasenvastaava@jyvioni.org

Olen 22-vuotias kolmannen vuoden erityispedagogiikan opiskelija. Sosiaali- ja koulutuspoliittiset asiat ovat olleet vuosia lähellä sydäntäni, mutta vasta maamme uusi hallitus sai minut aktivoitumaan nuorisopolitiikkaan rytinällä.

Vihreiden nuorten toimintaan mukaan lähteminen oli helppoa ja luonnollista. Porukalla ideointi ja tekeminen on moniulotteisempaa ja vaikuttavampaa kuin yksin puurtaminen. Parasta yhdessä tekemisessä ja yhteisissä arvoissa on se, ettei kukaan jää yksin tärkeiksi kokemiensa asioiden kanssa ja niiden eteenpäin viemisessä.

Itse haluan kantaa korteni kekoon, jotta valtiomme selkäranka eli maksuton koulujärjestelmä  pysyisi jokaisen lapsen ja nuoren oikeutena sosioekonomiseen taustaan katsomatta. Lisäksi tanssin railakkaasti jokaisen sateenkaaren värin puolesta.

Irinan hallitushaastattelun löydät täältä.

 


 

MARI KIVIJÄRVI, viestintävastaava

 

Moi, miä oon Mari, 25-vuotias kirjallisuuden opiskelija. Suosikkijuttujani ovat kahvinjuonti, musiikin kuuntelu ja avantouinti. Kannatan kohtuutta kaikessa, paitsi jos on kyse salmiakista tai lakritsista.

Vihreisiin lähdin mukaan Nuori vihreä vaikuttaja -kurssin innoittamana. Haluan olla omalta osaltani edistämässä sosiaalista oikeudenmukaisuutta, kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisiä valintoja arjessa. Pitkän tähtäimen tavoitteenani on toki pelastaa maailma, mutta teen sen pieni pala kerrallaan.

Marin hallitushaastattelun löydät täältä.

 


 

TOMMI KUKKONEN, vaalivastaava

tommi

 

Hei! Olen Kukkosen Tommi, neljännen vuoden sähkövoimatekniikan opiskelija. Toimin aktiivisesti opiskelijajärjestökentällä ja Jyvionin pestin lisäksi olen Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO:n koulutuspoliittinen vastaava. Järjestöhommien lisäksi harrastan kitaransoittoa.

Vihreissä minua kiehtoo heidän ajattelumaailmansa. Uusiutuvat energiavarat, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, ihmisoikeudelliset kysymykset ja tasa-arvo sekä koulutuksen arvostaminen ovat asioita, joita ihannoin heidän ideologiassaan.

 


 

BRIGITA KRASNIQI, tapahtumavastaava

brigita7

 

Hei! Olen 19-vuotias juuri IB-lukiosta valmistunut nuori. Juureni ulottuvat Balkanin pieneen, mutta tuliseen Kosovoon. Monikulttuurisen taustani vuoksi, maahanmuutto- ja vähemmistöpolitiikkaan liittyvät kysymykset kiinnostavat minua eniten. Myös feminismiin liittyvät aiheet ovat lähellä sydäntäni.

Lähdin mukaan Vihreiden toimintaan, sillä Vihreät pystyvät mielestäni vastaamaan parhaiten nykymaailman ongelmiin. Ihmisoikeuksien kunnioittaminen, tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat arvoja, joiden puolesta tulen tekemään töitä aina.

 


 

 LAURA MANSIKKAMÄKI, varajäsen

10915227_10153009588594596_1577007091787215732_n

 

Olen 28-vuotias erityisopettaja ja tutkija. Vihreisiin lähdin aktiivisesti vuonna 2012, jolloin olin ehdolla kunnallisvaaleissa. Viime vuonna toimin Jyvionin puheenjohtajana ja kävin läpi yhdet eduskuntavaalit ehdokkaana. Kirkkaana tavoitteenani on ollut saada nuorten ääntä kuuluviin politiikassa ja innostaa ihmisiä toimimaan yhdessä vihreiden arvojen puolesta – sillä tiellä jatketaan.

Minut löytää tänä vuonna ainakin Jyväskylän Vihreiden kokouksista, väitöskirjan parista, luontopoluilta, kuntosalilta ja ystävien luota teekuppi kädessä. Jyvionissa keskityn nyt kannustamaan, tsemppaamaan ja jakeleen enemmän tai vähemmän laadukkaita elämänviisauksia taustalta.