JYYn ryhmän jäsenet 2021

 

Emmi Pelkonen

Olen Emmi, neljännen vuoden erityispedagogiikan opiskelija. Kandin sivuaineena opiskelin luokanopettajaopinnot, ja nyt opiskelelen Suomi toisena kielenä ja psykologian perusopintoja. Olen kotoisin Kuopiosta ja muutin Jyväskylään opiskelemaan vuonna 2017. Vapaa-ajalla luen paljon, liikun luonnossa ja Animal Crossing on ollut nyt todellinen koronavuoden pelastus!

Olen varsinaisena edustajana Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) edustajistossa kaudella 2020-2021 ja toimin tänä vuonna myös JYYn vihreiden ryhmävastaavana. Olin mukana JYYn vihreissä jo edellisellä edustajistokaudella varaedustajana. Lähdin mukaan JYYn vihreiden toimintaan ja ehdolle edariin, koska vaikuttaminen ylioppilaskunnan toimintaan ja opiskelijoiden oloihin kiinnosti, ja toiminnassa oli mukana hyvä porukka, joka sai innostumaan :) 

 

Karoliina Hollmén

Oon Karo ja opiskelen viidettä vuotta terveyskasvatusta liikuntatieteellisessä. Oon 26-vuotias ja muuttanut Satakunnasta Jyväskylään viitisen vuotta sitten. Vapaa-ajalla tykkään harrastaa kaikennäköistä liikuntaa sekä viettää aikaa ystävien kanssa ja luonnossa.

Kiinnostuin JYYn vihreiden toiminnasta JYYn vihreiden ja Jyvionin uusien illassa 2019 ja pääsin edustajistovaaleissa edaattoriksi. Samana syksynä kuitenkin hain ja tulin valituksi ylioppilaskunnan hallitukseen, jossa toimin vuoden 2020 sosiaalipolitiikan sekä hyvinvoinnin ja liikunnan parissa. Nyt 2021 toimin JYYn vihreiden edaattorina ja meidän ryhmän toisena ryhmävastaavana. JYYn vihreissä toimimisessa parasta on ehdottomasti loistava porukka ja mahdollisuus päästä vaikuttamaan opiskelijoille tärkeisiin asioihin.

 

Peppi Kajoluoto

Olen Peppi, kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija ja ensimmäistä kertaa mukana edustajiston toiminnassa. Vapaa-ajalla tykkään harrastaa joogaa, katsoa dokkareita, lukea ja nähdä ystäviä esim. kävelyn merkeissä. Lisäksi viime aikoina oon innostunut uudelleen tanssista – työt ja koulujutut unohtuu nopeasti, kun lähtee opettelemaan uutta koreografiaa!

Lähdin mukaan JYYn vihreisiin ja edaritoimintaan kaverin vinkkauksesta. Ryhmän ehdokasillassa ajatus vahvistui ja päätin asettua ehdolle. Suurimpina syinä oli halu saada tietoa ja ymmärtää ylioppilaskunnan toimintaa sekä mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksentekoon. Myös yhteisöllisyys oli tärkeä asia – JYYn vihreissä on huippu porukka, johon oli helppo tulla mukaan!

 

Juuso Koistinen

Olen Juuso, neljännen vuoden tietotekniikan opiskelija Jyväskylästä. Vapaa-ajalla tykkään liikkua paljon ystävien kanssa esimerkiksi padelin, jalkapallon ja lenkkeilyn merkeissä. Edustajiston toimintaan lähdin mukaan, koska haluan olla mukana vaikuttamassa opiskelijoita koskeviin asioihin ja päätöksentekoon. 

 

 

 

Elina Kärkkäinen

Olen Elina, viidennen vuoden terveystieteiden opiskelija. Oon alun perin kotoisin Mikkelistä, ja Jyväskylään muutin tosiaan opintojen perässä. Vapaa-ajalla tykkään liikkua ja mut löytääkin useimmiten crossfit-salilta tai ulkoa kävelyltä kavereiden kanssa! 

Lähdin mukaan JYYn vihreisiin vuoden 2019 edarivaalien alla, koska kiinnostuin yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. JYYn vihreät vaikutti porukalta, johon on helppo päästä mukaan ja joka jakaa samat arvot kanssani. Olin viime vuonna ryhmämme ryhmävastaava ja tämän vuoden (2021) toimin JYYn hallituksessa.

 

Nea Manninen

Olen Nea ja opiskelen Jyväskylän yliopistossa politiikan tutkimuksen maisteriohjelmassa n:ttä vuotta. Aikomukseni on valmistua yhteiskuntatieteiden maisteriksi kevään 2021 aikana. Asun tällä hetkellä Tampereella, jonne muutin Jyväskylästä työpaikan perässä. Päiväni koostuvat töiden tekemisestä, lukemisesta, auringon etsimisestä, maalaamisesta, liian runsaasta somen käytöstä sekä uusimmasta harrastuksestani, virkkaamisesta. Käyn myös kesäisin pelaamassa jalkapalloa ja tänä talvena olen innostunut sulkapallosta!  

Lähdin JYYn Vihreisiin vuonna 2019 siksi, koska halusin tutustua opiskelijapolitiikan vaikutusmahdollisuuksiin ja vaikuttaa opiskelupaikkakuntani tärkeisiin poliittisiin kysymyksiin. Olin mukana Jyvionin hallituksessa vuosina 2019 ja 2020, minkä vuoksi JYYn Vihreisiin mukaan lähteminen tuntui mielenkiintoiselta seuraavalta askeleelta. JYYn Vihreiden toiminnassa parasta on yhteisöllisyys, se kun pääsee pohtimaan ja tekemään poliittisia päätöksiä yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa. Yhteisöllisyyden tunne on varsinkin vuonna 2020 ja 2021 ollut erityisen tärkeässä osassa. JYYn edustajistossa olen oppinut opiskelijoiden edunvalvonnasta ja opiskelijapolitiikasta paljon enemmän kuin olisin osannut etukäteen aavistaa!

 

Eevi Hakala

Olen Eevi, neljännen vuoden politiikan tutkimuksen opiskelija. Politiikan lisäksi opiskelen sukupuolentutkimusta, sekä Asianetin kautta Aasiaan liittyviä kursseja.

Rakastan hevosia ja joogaamista. Etäilyaika on innostanut minua harjoittelemaan joogatuntien ohjaamista. Spesiaalini on hupaisan rennohko skumppajooga, josta jaksan innostua aina uudelleen.Vapaa-ajallani lenkkeilen, käyn avannossa ja hengailen kamujen kanssa. Tykkään puhua politiikkaa ja lukea kirjoja. Unelmani olisi päästä pian jo reissuun, matkustamaan jonnekin, jossa en ole vielä käynyt. 

Lähdin JYYn toimintaan mukaan, jotta voisin päästä vaikuttamaan opiskelijoiden kansainvälistymiseen ja edunvalvontaan. Toimintani JYY:ssä lähti rivakkaasti käyntiin. Sain kunnian tulla valituksi vuoden 2020 JYYn hallitukseen kansainvälisten asioiden vastaavaksi. 

 JYYn kautta olen oppinut aivan mielettömästi opiskelijoiden edunvalvonnasta, sekä yleisesti ylioppilaskunnan toiminnasta. Edustajistossa haluan ryhmäni kanssa olla mukana vaikuttamassa opiskelijayhteisöä koskettaviin asioihin. 

 

Oskari Hakala

Oskari Hakala, ympäristö ja luonnonvarat kandin suorittanut yhteiskuntapolitiikan fuksimaisteri. Vapaa-ajalla ehdottomat ykköset ovat pingis ja poliittiset podcastit, joiden lisäksi kaikki urheilu, jossa on pallo, kelpaa. Kesäaikaan kilometrejä tulee kuljettua enemmän lonkulla kuin pyörällä ja kesätöitä ei kannata tehdä enempää kuin on pakko.

Kestävän kehityksen edistäminen on jo pitkään ollut tärkeä aihe ja sen toimesta lähdin JYYn vihreiden toimintaan mukaan. 2019 edarivaaleissa pääsin varalle ja varsin nopeasti toiminta vei mukanaan ja nyt olenkin jo JYYn hallituksessa kestävän kehityksen sektorilla.

 

Elma Hyöky

Hellurei, olen Elma ja opiskelen varhaiskasvatuksen maisteriksi yliopistolla. Olen valmistunut varhaiskasvatuksen opettajaksi viime vuonna ja teenkin välillä opettajan töitä opintojen ohella. Olen lähtöisin Kuopiosta ja savolaisuus ei kyllä jää kohdallani huomaamatta! Arkeni täyttyy milloin mistäkin, mutta pääsääntöisesti risteilen politiikan, luonnon, töiden, opintojen, urheilun ja Ylen aamun välillä, unohtamatta kuitenkaan Netflix-sarjoja! Nautin suunnattomasti ihmisten seurasta ja usein täytän hiljaisuuden höpinöilläni, välillä osa on asiaa ja välillä kaikkea muuta.

Toimin tällä kaudella ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana ja toki samalla myös yhtenä ryhmämme edaattorina. Viime vuonna toimin JYYn vihreiden toisena ryhmävastaavana.

Minulla on vahvahko ainejärjestötausta ja vuonna 2019 mietin mitä voisin seuraavaksi tehdä. Edustajiston toiminta vaikutti juuri sopivalta haasteelta, joten päätin hakea edarivaaleissa ja onnekseni pääsin myös läpi. 

Minulle on tärkeää vaikuttaa ympärillä olevaan maailmaan – tässä tapauksessa yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointiin ja ylioppilaskuntamme toimintaan sekä päätöksiin. Toiminnan ja päätösten tulee olla kestäviä jokaisesta suunnasta: sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioista en tingi.

Ryhmävastaavat 2021

  • Emmi Pelkonen (emmi.h.pelkonen@student.jyu.fi)
  • Karoliina Hollmén  (karoliina.s.l.hollmen@student.jyu.fi)