AjankohtaistaBlogi

Adéle Nurmela ehdolla Vihreiden nuorten hallitukseen vuodelle 2020!

Jyvioni – Jyväskylän vihreät nuoret ja opiskelijat ry tukee Jyvionin toista tasa-arvoista puheenjohtajaa Adéle Nurmelaa Vihreiden nuorten hallitukseen. 

Adéle Nurmela on 21-vuotias nuori vaikuttaja jyväskylästä. Hän toimii tällä hetkellä Jyvionin toisena tasa-arvoisena puheenjohtajana sekä Vihreiden nuorten koulutuspoliittisen työryhmän sijaispuheenjohtajana. Vihreiden nuorten ulkopuolella Adéle toimii Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ryn 2. varapuheenjohtajana, sekä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ryn hallituksen varajäsenenä. Hän tavoittelee hallituksessa koulutuspoliittisen vastaavan, tai viestintävastaavan paikkaa. 

“Opiskelin amiksessa kuvallista ilmaisua, eli valokuvausta. Pääsin oppimaan paljon visuaalisuudesta, väreistä, asetteluista, taitoista sun muista. Niillä opeilla olen toiminut esimerkiksi Jyvionin viestintävastaavana 2018, sekä SAKKIssa viestinnästä vastaavana varapuheenjohtajana yhdessä hallituksesta koostuvan viestintätiimin ja viestinnän asiantuntijan kanssa”, kertoo ehdokas Adéle Nurmela.

 

Jyvionissa Adéle on toiminut vuodesta 2017 asti aktiivina, hallituksen jäsenenä, vaalivastaavana ja puheenjohtajana. Hän edusti Jyvionia myös Keski-Suomen Vihreiden vaalityöryhmässä. 

 

“Koulutuspolitiikka on ollut lähellä sydäntäni  amiksesta asti vuodesta 2016. Näen, että Vihreiden nuorten on aika ruveta tekemään toista astetta yhtä näkyväksi viestinnässään, kuin korkea-astetta. Kuntavaalit on lähestymässä kovaa vauhtia, ja mielestäni on olennaista, että Vihreät nuoret näkyy myös toisen asteen opiskelijoille aktiivisesti, jotta saadaan nuoria toiselta asteelta aktivoitua vaaleissa – joko olemaan ehdolla tai äänestämään. Vihreät nuoret näyttäisi myös houkuttelevammalta vaihtoehdolta toisen asteen opiskelijoille. Olen myös luonut verkostoja järjestökentällä laajasti eri opiskelijajärjestöihin sekä nuorisojärjestöihin, ja muun muassa opetusministerin avustajiin”, linjaa Adéle Nurmela. 

 

Adéle toisi Vihreiden nuorten hallitukseen myös perspektiiviä järjestötyötä opiskelevana. Hän opiskelee Jyväskylässä Humanistisessa ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogiksi, eli järjestö- ja nuorisotyötä. Opintojen tuomalla näkemyksellä on varmasti arvokas paino Vihreiden nuorten liittohallituksessa.

 

Lisätietoja ehdokkaasta löytyy Facebook-sivulta @nurmelaadele, tai instagramista @adelenurmela.

 

Aino Kenttälä
Jyvioinin toinen tasa-arvoinen puheenjohtaja